ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗΣ

Redo's

Οι επανεπεμβάσεις στη βαριατρική δεν είναι συχνές. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι κατά την τοποθέτηση γαστρικού δακτυλίου οι σοβαρές επιπλοκές που μπορεί να εμφανιστούν είναι κατά πολύ λιγότερες απ’ ότι σε μία επέμβαση αφαίρεσης της χοληδόχου κύστης. Επίσης ο έλεγχος του σωματικού βάρους και η βελτίωση των παραμέτρων υγείας είναι δεδομένες για όλες τις επεμβάσεις που διενεργούμε.  Σπάνια λοιπόν είτε για λόγους επιπλοκών είτε για λόγους αποτυχίας στον έλεγχο του βάρους, διενεργούμε μετατροπή της πρώτης επέμβασης.

Η μη επαρκής απώλεια βάρους, η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, η έλλειψη θρεπτικών στοιχείων, η διάβρωση του στομάχου κ.α. είναι μερικά παραδείγματα. Αυτές οι καταστάσεις πρέπει να εκτιμηθούν ως προς τον βαθμό της διαταραχής που προκαλούν και το κατά πόσο χρήζουν χειρουργικής αποκατάστασης.

Η εξειδικευμένη μας ομάδα μπορεί να σας κατευθύνει ώστε να διερευνηθεί η αιτία των συμπτωμάτων σας ή η ελλιπής απώλεια βάρους. Συγκεντρώνοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία προτείνουμε την συντηρητική ή/και την εκ νέου χειρουργική αντιμετώπιση.

Παραδείγματα επανεπεμβάσεων στη βαριατρική:

  • η αφαίρεση του γαστρικού δακτυλίου και η διενέργεια γαστρικού μανικιού
  • η αφαίρεση του γαστρικού δακτυλίου και η διενέργεια γαστρικής παράκαμψης
  • η μετατροπή του γαστρικού μανικιού σε μίνι γαστρική παράκαμψη
  • η μετατροπή του γαστρικού μανικιού σε γαστρική παράκαμψη
  • η επαναφορά της φυσιολογικής ανατομίας μετά γαστρική παράκαμψη
  • η μετατροπή της γαστρικής παράκαμψης σε άπω γαστρική παράκαμψη
  • η τοποθέτηση δακτυλίου στον θύλακο της γαστρικής παράκαμψης

Χρησιμοποιώντας την ίδια προσπέλαση με το πρώτο χειρουργείο διά της λαπαροσκοπικής μεθόδου, επιτυγχάνουμε την επιθυμητή μετατροπή. Αυτό μας επιτρέπει ακόμη και σε δύσκολες περιπτώσεις μετατροπής την ταχεία ανάρρωση των ασθενών.

Συνοψίζοντας η σωστή προ εγχειρητική μελέτη επιδρά καταλυτικά  στην επιτυχή έκβαση των επεμβάσεων μετατροπής.  Ο έλεγχος άλλων ιατρικών νοσημάτων πριν το χειρουργείο είναι καθοριστικός και η συνεργασία των μελών της βαριατρικής ομάδας επιβεβλημένη.

Σήμερα δίνουμε λύση στα προβλήματα του γαστρικού δακτυλίου ή άλλων βαριατρικών επεμβάσεων και προετοιμάζουμε σωστά τους ασθενείς μας για μια πιο εξατομικευμένη μετατροπή.

ΕΠΑΝΕΛΕΓΧΟΣ ΜΕΤΑ ΒΑΡΙΑΤΡΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ

Call Now Button