ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΠΙΝΕΦΡΙΔΙΑ

Οι χειρουργικές επεμβάσεις στα επινεφρίδια εφαρμόζονται όταν υπερπαράγονται επινεφριδικές ορμόνες ή υπάρχει η υποψία κακοήθειας στα επινεφρίδια. Στην πρώτη κατηγορία ανήκουν τα σύνδρομα Cushing, Cohn και τα φαιοχρωμοκυττώματα. Η δεύτερη κατηγορία περιλαμβάνει όγκους (αδένωμα) που ενδέχεται να μην παράγουν ορμόνες. Ωστόσο, λόγω του μεγέθους τους η πιθανότητα για κακοήθεια αυξάνεται.

ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Παραδοσιακά, οι επινεφριδεκτομές εκτελούνταν με τομή στην κοιλιά ή την οσφυική χώρα. Από το 1992 εισήχθη η λαπαροσκοπική μέθοδος, κερδίζοντας συνεχώς έδαφος. Αυτό λόγω των πλεονεκτημάτων της ελάχιστα επεμβατικής τεχνικής (μικρότερες τομές, λιγότερο επώδυνες, γρηγορότερη επάνοδος του ασθενούς στις συνήθεις δραστηριότητες, μικρός χρόνος νοσηλείας).

Η χειρουργική μέθοδος που τελικά θα υιοθετηθεί για την εκτομή ενός επινεφριδικού όγκου εξατομικεύεται ανάλογα την παθολογία, το μέγεθος του και τη γενική κατάσταση του ασθενή.

Σε γενικές γραμμές σήμερα, το 95% της χειρουργικής των επινεφριδίων μπορεί και εκτελείται λαπαροσκοπικά, διαμέσου 3 ή 4 μικρών τομών στο προσθιο/πλάγιο κοιλιακό τοίχωμα.

ΨΑΧΝΕΤΕ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΑΣ;

Call Now Button