ΓΑΣΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ

Gastric By Pass

Η γαστρική παράκαμψη ή γαστρικό μπαι πας (gastric bypass) ακόμη και σήμερα θεωρείται το στάνταρ της αντιμετώπισης για την νοσογόνο παχυσαρκία. Ο χώρος υποδοχής της τροφής είναι ανάλογος ή μικρότερος από αυτόν των άλλων επεμβάσεων. Τα επίπεδα των ορμονών που ελέγχουν το βάρος αλλάζουν δραστικά μετά το χειρουργείο. Οι ασθενείς βιώνουν τόσο απώλεια της όρεξης όσο και περιορισμό στην λήψη τροφής.

Η επέμβαση όμως είναι σχεδιασμένη να προσφέρει στην απώλεια βάρους και με έναν άκομη αποτελεσματικό μηχανισμό. Αυτόν της μειωμένης απορρόφησης των θρεπτικών στοιχείων. Η εκτροπή των πεπτικών ενζύμων από ένα σημαντικό τμήμα του εντέρου συμβάλει σε αυτό.

ΑΠΩΛΕΙΑ ΒΑΡΟΥΣ – ΟΦΕΛΗ

Η απώλεια βάρους που επιτυγχάνεται τελικά ανέρχεται στο 75% του υπερβάλλοντος βάρους ή αδρά στο 30 – 40% του απόλυτου βάρους. Η διαδικασία της απώλειας ολοκληρώνεται στους πρώτους 12-18 μήνες από την επέμβαση.

Η βελτίωση των  παραμέτρων υγείας μετά τη γαστρική παράκαμψη είναι δεδομένη. Η αρτηριακή υπέρταση, ο σακχαρώδης διαβήτης, τα αναπνευστικά προβλήματα και άλλα, υποχωρούν ή εξαλείφονται. Η επέμβαση εξάλου είναι κατ’εξοχήν θεραπευτικό μέτρο επίτευξης ευγλυκαιμίας και μεταβολικής ισορροπίας.

ΛΑΠΑΡΟΣΚΟΠΙΚΗ ΠΡΟΣΠΕΛΑΣΗ

Το χειρουργείο της γαστρικής παράκαμψης απαιτεί βραχύχρονη νοσηλεία για δύο βράδυα. Η επέμβαση σχεδιάζεται και εκτελείται λαπαροσκοπικά για να αποφύγει ο ασθενής τους αυξημένους κινδύνους των ανοικτών επεμβάσεων. Με την κατάλληλη προετοιμασία πριν το χειρουργείο και τη σωστή περιεγχειρητική φροντίδα οι ασθενείς μας είναι σε θέση να επιστρέψουν στις δραστηριότητές τους σε 1-2 εβδομάδες.

ΜΕΤΕΓΧΕΙΡΗΤΙΚΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ

Κατά τη διάρκεια της μετεγχειρητικής περιόδου η προσοχή μας στρέφεται στο να εκπαιδευτεί ο ασθενής  στο νέο τρόπο διατροφής. Αναπληρώνουμε βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία με απο του στόματος χορήγηση και διενεργούμε τακτικούς αιματολογικούς ελέγχους.

Τα αποτελέσματα της γαστρικής παράκαμψης την καθιστούν άριστη επιλογή για την αντιμετώπιση της νοσογόνου παχυσαρκίας. Σήμερα εφαρμόζουμε την μέθοδο τόσο σε ασθενείς που δεν έχουν υποβληθεί σε άλλη βαριατρική επέμβαση όσο και στα πλαίσια μετατροπής απο άλλη επέμβαση.

ΜΑΘΕΤΕ ΑΝ ΕΙΣΤΕ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΙ ΓΙΑ ΓΑΣΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ

Call Now Button